Lähellä-hanke

Lähellä 

Hankkeen tavoitteena on lasten ja nuorten luontosuhteen vahvistaminen, lähiympäristön ymmärtäminen ja arvostus sekä lähiruokaan tutustuttaminen. Hankkeen toiminta-alueena on Kälviä ja Ullava, kohderyhmänä erityisesti 10-16-vuotiaat nuoret ja heidän perheensä sekä väillisesti kaikki kyläläiset. Hankkeessa toteutetaan lähialueen retkipaikkakartoitus ja tuodaan retkipaikat yleiseen tietoon, monipuolistetaan niiden käyttömahdollisuuksia yhdessä nuorten kanssa, hyödynnetään ikäihmisten ja luonnossa liikkujien luonto- ja paikallistuntemusta, luodaan ympäristöluotsiverkosto sekä toteutetaan erilaisia harrastusryhmiä aiheen ympärillä.

Hankkeessa on tarkoitus myös vastuuttaa nuoria huolehtimaan omasta lähiympäristöstä. Kehitetään ja etsitään tapoja toteuttaa nuorten yrittäjyyttä ja toteutetaan nuorten kanssa lähiympäristössä kaikille avoimia tapahtumia, kuten pop up metsäkahvila, lasten tapahtumia luonnossa, kepparitapahtumia, joulupolku ja Bongaa Kälviä-"suunnistus"-ja toimintaviikko.

Hankkeessa järjestettävät luonto- ja lähitapahtumat merkitään bongaa luonto tai bongaa lähellä-merkillä, joita lapset voivat bongailla omiin passeihin.

Tavoitteena on löytää tapa toteuttaa luonto- ja lähiympäristöasioita kaikessa 4H-ryhmätoiminnassa. Hankkeessa opetellaan hyödyntämään luonnon raaka-aineita sekä viljelemään itse ja tutustutaan lähiruokaan sekä ruuan alkuperään muun muassa maatilavierailujen muodossa.

Luvassa retkiä, kerhoja, koulutuksia ja ennen kaikkea yhteistä tekemistä. 

Hanketta rahoittaa Leader Pirityiset.

Lähellä-hanke: Jaana Alahuhta p. 044-3350 081 tai Tuire Matilainen p. 044-3350 080

 

Syksyn 2019 Lähellä-kerhot:

 

Poikien erä- ja seikkailukerho

Tyttöjen erä- ja seikkailukerho

Retkihetki-kerho

Naisten luontoilukerho

Hyvä vointi-ryhmä nuorille

Kalastus-kerho yläkouluikäisille

Eläinkerho

 

 

Toteutetut Lähellä-kerhot keväällä 2019:

Ruotsalon eräkerho

Poikien erä-ja seikkailukerho

Tyttöjen erä-ja seikkailukerho

Multasormet-kerho

Naisten luontoilukerho

 

Lähellä tapahtuu:

 

11.9 Seikkailujuoksu

14.10 Luola-ja onkiretki

17.10 Päiväleiri Kuusistossa

17.10 Ilta Kuusistossa 

27.11 Joulupolku Marttakodilla yhteistyössä Kälviän Marttojen kanssa

2.12 Joululauluhetki Pesäkivillä